12-03-05

Spoor 5

Ik denk... Oh ja, mijn ene hersencel is weer in actie geschoten... En het doet pijn, zoveel pijn dat ik niet meer kan! Maar ik moet denken, ik wil weten! Maar wat is weten? Nee, Steffie, we gaan niet beginnen filosoferen. Nee, ik wil gewoon weten, wat ik nu even nog niet weet. Ik hoop natuurlijk wel dat ik het ooit wel te weten kom, want dat zou super zijn! Zou ik weer up to date zijn, en terug met alle conversaties meekunnen... :D Het lijkt alsof ik 5 maand op Mars geleefd heb, en nu een totaal andere taal spreek.
Zo las ik onlangs bij Péke het woord 'keivettig'! Super, niet, zo een woord? :D Ook gisteren stond ik weer perplex, en dan moet je als blonde trien steeds de schijn hooghouden dat je meebent met wat er gezegd wordt. Moet wel grappig zicht zijn! Nu ja, ze hebben me altijd gezegd dat ik perfect toneel kan spelen... Nu ja, volgende keer wil ik wel degelijk meezijn! Dus mensen, HELP!!!! Wat is spoor 5? En plz, zeg nu niet gewoon het 5de spoor in een station, want dat kan niet meer! Ik heb het uit 6 verschillende mensen hun mond gehoord, en ik kan me niet voorstellen dat ze allemaal op spoor 5 hebben gewacht op hun trein... :s

PS: Lijk ek nu nog dommer als anders??? :p

10:18 Gepost door Steffie | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Euh... Steffie, ik weet het ook niet. Ligt misschien aan de leeftijd. Ik vermoed dat het iets is voor jongeren...sorry! Toch een fantastisch, spetterend weekend gewenst.

Gepost door: Spikke | 12-03-05

Tram 5 Bij ons zeggen ze dat iemand op tram 5 zit als hij 50 geworden is. Tram 4 bij 40 enz. Misschien bedoelden ze dat en maken ze bij jullie daar een spoor van in plaats van een tram. Keivet toch :-p

Gepost door: Péke | 12-03-05

ik zit al op tram 5 al bijna een half jaar :-) 50+ dus :-)
geniet van t weekend girl

Gepost door: willy | 12-03-05

Tram 5..... Steffie....in welke context werd dat gezegd??? Hier in Antwerpen zeggen ze soms over vrouw.....dat is tram 5 en op die tram zit veel volk.....als je nu een beetje verder redeneert dat weet je wat een Antwerpenaar daar mee bedoelt....Maar ik herhaal.....alles hangt af in welke context het werd gebruikt......als het dat niet is, kan ik nog een dikke boek snuffelen die volstaat met uitdrukkingen....Geef dan maar een seintje.grtjes. pepino.

Gepost door: pepino | 12-03-05

. Ik zou het ook nie weten :)
Ik dacht ook al aan een variantje op tram 5, maar da zal het wel nie zijn zeker :)

Gepost door: Kaatje | 12-03-05

Mijn ene hersencel heeft geen idee maar ik zal het eens vragen aan mijn andere hersencel. Het kan eigenlijk nog wat duren vooraleer em wakker wordt. Ondertussen toch een goed weekend van mij.

Gepost door: yapede | 12-03-05

sppor 5 ik zit net over de helft
lol spoor 5 tram 5, bij mij is tram 3 er nog niet al die ik 'm in volle vaart op me afkomen..zal ik eronder springen...erover springen of erop springen?
time shall tell...bloody hell

Gepost door: Lord CMS | 12-03-05

@ pepino hmmm, was wel mogelijk geweest, maar ik denk niet dat iemand dat over zijn broer zou zeggen, zeker niet als de broer mijn beste maat is. Maar mss ben ik intussen mee. Ik heb hem op spoor 5 gezien, wil dan mss zeggen, ik heb hem na lange tijd nog es terug gezien...Zou kunnen, hé... :D

Gepost door: Steffie | 12-03-05

Inderdaad..... Dan zal het wel zijn zoals je zegt....maar de uitdrukking bestaat hier...en wordt niet gezegd tram 5(want de 5 is een bus) maar gewoonlijk tram 12 of 24, 't is daarmee dat ik vroeg in welke context. Ik zond daarstraks een berichtje naar Lordje...eens raadplegen...interessant(geen joke hoor). Veel plezier nog.pepino.

Gepost door: pepino | 12-03-05

Nog wat ziekjes maar kom, Spoor 5 .... als ik mij niet vergis is er een cafe dat zo noemt. Spoor 5 is ook een boek denk ik. Spoor 5 is zoals spoor 13 ook een dwaalspoor, ergens heengaan en niet weten waar je uitkomt. Nu dat zijn de dingen die ik weet over spoor 5, waarschijnlijk bedoelen ze iets totaal anders, maarja dan ist maar zo. Groetjes Dafke

Gepost door: Dafke | 12-03-05

een spoor.... als je weet wie dat gezegd heeft, kan je dat daar eens aan vragen: goed idee?

Gepost door: dirk | 12-03-05

Buh! Ik heb zelfs nog nooit van tram 5 gehoord, laat staan spoor 5!
Maar ik ben ook van DE Limburg hè! (waarom zegt iedereen eigenlijk DE Limburg?)
Groetjes!

Gepost door: Tinkerbell | 13-03-05

DE limburg Omdat HET limburg helemaal op niks trekt...?!? ;-)

Gepost door: Pinnie | 13-03-05

De Limburg? We zeggen ook De Congo é?
:)

Gepost door: Donder | 13-03-05

De commentaren zijn gesloten.